top of page
Espace Shiatsudo: shiatsu et massage @ bruxelles jette

YOU ARE WELCOME

Veel mensen hebben me verteld dat ze graag de "kracht" zouden willen hebben voor een radicale verandering in hun leven, net zoals toen ik "architectuur verliet voor shiatsu".

Of... misschien deed ik dat toch niet helemaal? Deze ruimte is daar het bewijs van.

Ik twijfelde lang wat mijn pad nu eigenlijk was, totdat ik me realiseerde dat ik in plaats van mezelf te dwingen te veranderen, ik me kon ontspannen, dat ik in plaats van mezelf als verdeeld te zien, ik me "één" kon voelen. En zo werd het allemaal eenvoudiger, ik leerde de stroom van het leven te volgen. Kort daarna werd Shiatsudo geboren.

Het is verrassend dat, net toen shiatsu op natuurlijke wijze mijn professionele identiteit leek te hebben veroverd, architectuur weer om de hoek kwam kijken. En wel op een concretere manier als ooit daarvoor: mijn handen leerden schuren, stopverf aanbrengen, streelden het hout om de vezels rechtop te voelen staan na een verflaag om daarna weer het effect van schuren extra te waarderen.

Net zoals het lichaam altijd het middelpunt is geweest van mijn architecturale verkenningen, is bij Shiatsu de atmosfeer die de persoon omringt een integraal onderdeel van de behandeling. Daarom ontwierp ik deze ruimte. 

Eerst daal je een paar traptreden af, richting de aarde, daarna zet je een paar stappen op de cementtegels die in 1910 zijn gelegd. Vervolgens kun je op je blote voeten een kleine extra stap nemen die je naar een "magische doos" leidt, waar het hier en nu het enige is dat telt. Gehuld in een huid van hout die zich van onder je voeten tot aan de muren en het plafond uitstrekt, betreed je een kleine, beschutte wereld. Net als in de baarmoeder is er hier noch verleden, noch toekomst, maar enkel het hier en nu. Er is geen goed of fout, alleen dat wat je nodig hebt. Ik ben 75 minuten bij je, begeleid de bewegingen van Ki (je vitale adem) om je te verbinden met je eenheid en je te ondersteunen de stroom van het leven te volgen.

Ik ben mijn man Bart en mijn stiefvader René ontzettend dankbaar. Zij hebben deze ruimte gecreëerd met hun kostbare handen en genereuze harten. Het is werkelijk een plek die is gemaakt met liefde en ben er zeker van dat je dat ook zult voelen!

Vind je het beeld op de foto mooi? Het is een creatie van Heidi Lambrechts > www.metmenna.com

bottom of page